מכנסיים בטיול

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/03/02 19:30 יז בניסן התשסב

שאלה

אני נוהגת ללכת בטיולים של המשפחה עם מכנסיים,

לא צמודים אבל דגמחים וכאלה.

השאלה שלי היא אם זה אסור ממש או שיש כל מני דיעות בנושא.

תודה חן

תשובה

ב"ה

חן,

ברכת ה' עלייך.

א. אין איסור לילך בטיול במכנסיים רחבות ביותר. אינני בטוח שמכנסי דגמ"ח עונים על הקריטריונים הללו. יש לי תחושה שבימינו יש לדון אם אין במכנסיים אלה משום חשש של "לא ילבש".

ב. אני חושב שיש להקפיד ללכת כמה שיותר בחצאית שמא יהפוך לבך גס במכנסיים ולאט לאט תהפכי לך אותם להיתר. אולם, במקומות שבהן יש חשש צניעותי או חשש סכנה לילך בחצאית כגון במקומות שבהן החצאית עלולה להתפס בזיזים כאלה או אחרים, מותר ללכת במסלול זה עם מכנסיים ולאחר המסלול לחזור לחצאית.

בברכה,

שי