מכירת חמץ

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/04/11 11:02 ב בניסן התשעא

שאלה

יש לי בבית חמץ גמור כגון- קמח, שמרים, פסטות, לחמיות, חיטה בשקית, חטיפים וכו'.

אני מתכוונת למכור חמץ.

האם מותר להשתמש בהם למאכל אדם אחרי הפסח?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר למכור חמץ גמור, ומי שמכר חמץ גמור מותר לו להשתמש בו למאכל אדם אחרי הפסח.

נהוג שלא למכור חמץ גמור אלא במקום של הפסד מרובה. כלומר אם אלו כמויות או מוצרים שסילוקם יביא הפסד משמעותי, אז לכל הדעות אפשר למכור אותם במכירת חמץ.

כיום, כדי למנוע תחושה של השחתה יש מסגרות שאוספות מאנשים חמץ עבור נזקקים - מכיוון שאצלם נאסף חמץ בכמות רבה, הם מוכרים אותו ואחרי פסח הוא משמש לנצרכים.