מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 11/04/11 20:00 ז בניסן התשעא

שאלה

שלום ,לפני כמה שנים כשישבנו שבעה על אימי קרוב משפחה הביא לנו מעין פיתה תימניה גדולה בסוג של קערת נירוסטה בקיצור הקערה הזו נמצאת אצלי מאז בבית אני לא בקשר עם בעלי הקערה השאלה האם אפשר למכור את החמץ הבלוע בה אני לא בטוח אם היא נחשבת הפקר או שלי או שלהם לכן אני גם לא זורק אותה אשמח לתשובה וסליחה על הטרחה לפני החג בברכת חג שמח וכל טוב

תשובה

שלום וברכה

אם אני מבין נכונה, אין בכוונתכם בכל מקרה להשתמש בקערה המדוברת בפסח, וממילא שישנם כאן כמה ספיקות, שאיני מוצא שום חשש לפסח.

ראשית, לא ברור שהקערה בכלל בלועה מחמץ. הרי הבאת פיתה בקערה לא מבליעה את הטעם של הפיתה בקערה.
שנית, לא ברור בכלל שחמץ הבלוע בכלים מוגדר כחמץ לעניין 'בל יראה ובל יימצא', ולא ברור בכלל שצריך למכור אותו.

לכן לעניין פסח איני רואה שום בעיה בהצנעת הקערה ושימוש בה לאחר החג.

כל טוב

אורי