מכירת חמץ - מעט דחוף

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/04/11 10:08 יג בניסן התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב,

מספר שאלות הקשורות לפסח הבא עלינו לטובה:

1) האם מותר למכור במכירת חמץ מוצרים כמו שניצל של מאמא עוף (שניצלים מוכנים שקונים קפואים ורק מחממים ואוכלים) וקובה?

2) במידה וכן, האם מותר, מפאת חוסר מקום, שזה יהיה בשקית מסומנת במקפיא במהלך החג?

3) (לא קשור למכירת חמץ, אלא לפסח) האם מותר לקחת ויטמין E בפסח?

4) עד מתי אפשר לעשות הערב בדיקת חמץ? גם אני וגם אישתי נגיע מהעבודות שלנו לביתנו רק לאחר צאת הכוכבים.

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. מוצרים שהם חמץ ממש, כמו שניצלים שהציפוי שלהם עשוי מקמח או פרורי לחם מטוגנים שזה חמץ ממש, מקובל שלא למכור במכירת חמץ.
עם זאת במידה והמוצר יקר עבורכם והשלכתו היא בחינת 'הפסד מרובה' אז אפשר לכלול אותו במכירת חמץ.

2. צריך להשאירו ארוז היטב בפינת הפריזר לכל הפסח. צריך לציין זאת בשטר מכירת החמץ.

3. אינני מבין בתכולה של תרופות. יש רשימת תרופות כשרות לפסח (אפשר להגיע אליה על ידי הקשת המילים "תרופות כשרות לססח" במנוע חיפוש) וצריך לבדוק האם התרופה או התוסף הזה נמצא ברשימה. אפשר גם להתיעץ עם הרוקח - במקומות של דתיים הרוקחים מודעים לצרכים של פסח ויש להם הפתרונות המתאימים.

4. בדיקת חמץ חייבים לעשות. הכי קרוב שאפשר לתחילת הלילה. אם לא נמצאים עושים בזמן המוקדם ביותר שאפשר. אם לא בדק בתחילת הלילה יבדוק בהמשכו, אם לא בדק בלילה יבדוק למחרת, אם לא בדק למחרת, אפילו בתוך המועד חייב לבדוק את החמץ ולבער כל מה שימצא.

חג שמח