מכירת חמץ כפולה בערב פסח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/03/02 04:40 ז בניסן התשסב

שאלה

מה הדין אם אדם מינה שני שליחים למכור את חמצו?

(לדוגמא באמצעות האינטרנט ובאמצעות רב היישוב בו הוא גר)?

תשובה

בס"ד

אם האדם מינה שני שליחים ליתר ביטחון או מתוך שיכחה וכד' - מי מהם שמכר ראשון לגוי - מכירתו תקפה.

אמנם אם השולח מינה שני אנשים כי הוא חושש שהמכירה של הראשון אינה טובה, שאיננו יודע להקנות לגוי בקנינים נכונים וכד'. וכשהוא מינה את השני הוא חשב בדעתו שהראשון אינו טוב, הרי המינוי של הראשון בחחש של "בטל", שהרי אינו סומך עליו וההלכה היא שיש אפשרות לבטל שליחות אפילו שלא בפני השליח. ואפשר שכוונתו לבטלו.

לכן צריך לשאול היטב את הממנה מה היתה כוונתו במינוי שני שליחים.

חג שמח