מכונת גילוח

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 26/03/02 15:55 יג בניסן התשסב

שאלה

האם ישנה כלשהי להשתמש בחלק של מכונת הגילוח שקוצץ שערות ארוכות (בד"כ משתמשים לגילוח שערות ארוכות לפני הגילוח הרגיל).

תשובה

באופן עקרוני מותר להשתמש במספריים שמגלחות כעין תער. דהיינו כל שימוש בחלקי המכונה שהם עובדים ומשאירים כמות של שערות על הפנים ודאי שמותרת, לכן אפשר להשתמש בחלק המכונה שמשאיר קצוות שער על הפנים. אבל ביחס לשערות הקצרות נכנס הדיון העקרוני על מכונות גילוח שבשבועות האחרונים התעורר וויכוח גדול בנוגע לעצם השימוש בו. השאלה היא האם מותר להשתמש במכונות הגילוח של היום הן משום שהם חותכות את השערות משורשן, והן בשל היות הרשתית של המכונה מאד דקה.
יש הנוהגים להקל וכך פשט המנהג. ויש רבים המחמירים בכך, בעיקר במכונות של הזמן האחרון.

בברכה,
הרב דוד סתיו