מי שבירך לעולה לתורה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/09/10 20:46 ה בתשרי התשעא

שאלה

אני גרוש ונשוי בשנית ללא ילדים משותפים. הברכה השגורה בעליה לתורה, בעת ברכת האישה ..."ויוצאי חלציה". כשאני רוצה שגם ילדי שאינם יוצאי חלציה יבורכו האם נכון לומר לגבאי שיברך יוצאי חלציהם ( דהיינו של האיש והאישה) או שצריך לאחר יוצא חלציה, להדיג את שמות ילדך

תשובה

ב"ה

שלום.

זה תלוי בדינמיקה וברצון שלך.

1)אם זה מפורסם וידוע לכל מי נולד למי ומי אמא של מי והיחסים עם הגרושה הם בטוב ואינך מסתיר זאת הרי שאין כל בעיה.

2)אם זה לא ידוע לציבור וגם אינך רוצה ליידע וכ"ו הרי שאתה יכול לבקש מהגבאי באותו מעמד לברך אותם באופן ספציפי ללא יחוס .

3) אתה יכול לשלוף לגבאי נוסח סטנדרטי :
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב הוּא יְבָרֵךְ אֶת (פב"פ) בַּעֲבוּר שֶׁעָלָה לַתּוֹרָה לִכְבוֹד הַמָּקוֹם לִכְבוֹד הַתּוֹרָה וְלִכְבוֹד הַשַּׁבָּת (ליו"ט וְלִכְבוֹד הַרֶגֶל). (לר"ה ויו"כ וְלִכְבוֹד יוֹם הַדִּין), וּבִשְׂכַר זֶה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמְרֵהוּ וְיַצִּילֵהוּ מִכָּל צָרָה וְצוּקָה וּמִכָּל נֶגַע וּמַחֲלָה וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יָדָיו (ליו"ט וְיִזְכֶּה לַעֲלוֹת לָרֶגֶל) (לר"ה ויו"כ וְיִכְתְּבֵהוּ וְיַחְתְּמֵהוּ לְחַיִּים טוֹבִים בָּזֶה הַיּוֹם) עִם כָּל יִשְׂרָאֵל אֶחָיו וְנֹאמַר אָמֵן:

4)והדבר הטוב ביותר הוא לפנות לגבאי באופן ישיר וליידע אותו על העיניין ובכך לחסוך אי נעימיות עתידיות.

חזק ואמץ!!!

עוזיאל אליהו