מי קודם בכיבוד הורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/12 05:09 כט בתמוז התשעב

שאלה

שלום וברכה!

לפי ההלכה אם למישהו חם ולמישהו אחר קר צריך לרחם על האיש שקר לו כלומר צריך לחמם את החדר עוד יותר אבל לפי היהדות אם אמא שלך אומרת לך לעשות משהו ואז האבא שלך אומר לך לא לעשות את זה צריך להקשיב לאבא אז מה אני אמור לעשות אם לאמא שלי קר והיא אומרת לי לכבות את המזגן ולאבא שלי חם ואומר לי לא לכבות את המזגן???????????????

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה קובע: "לפי היהדות אם אמא שלך אומרת לך לעשות משהו ואז האבא שלך אומר לך לא לעשות את זה צריך להקשיב לאבא". אני לא מצאתי פסיקה כזאת.
לפי מה שהעליתי בברור בשאלה זו מצאתי שתי דעות:
אחת שהבן יכול להעדיף את מי שירצה,
שניה שאין להעדיף וצריך להמתין שההורים יחליטו.

אני מציע לך לומר להוריך:
"אני לא רוצה לפגוע באף אחד מכם ולפעול נגד רצונו. לכן אני מבקש מכם להגיע לדעה אחידה ואז אעשה זאת בשמחה".