מי כתב את ספר איוב?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/07/07 23:45 כט בתמוז התשסז

שאלה

שלום לרב עוזיאל אליהו.

שמי קרן ורציתי לשאול האם זה נכון שמשה כתב את ספר איוב.

תשובה

ב"ה

שלום.

בתלמוד הבבלי במסכת בבא בתרא דף יד ודף טו. מובאת דיעה שמשה רבינו כתב את ספר איוב על פי התפיסה שאיוב חי בתקופת פרעה.

ויש שם דיעות נוספות כגון שאיוב היה מעולי הגולה ובית מדרשו היה בטבריה ויש דיעה שהוא היה בתקופת אחשוורוש ויש דיעה שהוא היה בימי שפוט השופטים ועוד .
ויש דיעה גם ש..איוב לא היה ולא נברא. כדאי לעיין שם וכן לעיין במבוא לספר איוב ב"דעת מקרא".

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.