מי זה אלוקים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/12/01 06:23 יג בטבת התשסב

שאלה

האם תוכל לספר לי על אלוקים?

האם היהודים מאמינים בחיים שלאחר המוות?

האם ישנן מצוות אשר כל יהודי חייב לקיים?

מה היא גמילות חסדים?

האם ישנם דמויות קדושות ליהודים? אם כן מי הם ומה תפקידן ביהדות?

אני מצטער אם חלק מהשאלות ששאלתי כבר נשאלו אך לא החזרת לי תשובה לכן אני עדין מחכה

בתודה מראש

עדי

תשובה

בס"ד

לעדי
שלום

כל שאלה שלך מצדיקה תשובה שלמה.
אני אענה לך על שאלה אחת לפי הזמן שנשאר לי עכשיו (כי יש עוד עשרות שאלות שמחכות לתשובה).
שילחי לו את שאר השאלות אחת אחת - ואשתדל לענות בהקדם!

מי זה אלוקים?

יש לה' הרבה שמות כי אין שם שמלמד עליו ומספר עליו את הכל. לכן יש הרבה שמות, לפי מעשיו והנהגותיו, יש שמות יותר כוללים ויש יותר מפורטים למשל "ריבונו של עולם" "הקדוש ברוך הוא" ויש כמובן "אדנ'" "יה'" וכו'. את שמה לב שאני לא כותב את השמות הללו בשלמות כיון שהם "שמות קודש" שמדברים יותר על מהות ופחות שם תיאור כמו הקודמים, זה גם מלמד משהו שצריך הסבר רחב מאוד ולא במכתב זה.

בכל מקרה כל שם מלמד על משהו ממנו. וכיון שאת בחרת לשאול על השם הנפוץ ביותר "אלוקים" אתיחס אל השם הזה ומשמעתו.

אלוקים - ברבים. זה שם שמסכם את כל הכוחות שיש בטבע. (אל - כוח) יש הרבה כוחות בטבע שמשלימים זה את זה. חוק המשיכה שמתאר את כוח המשיכה, שמש, ירח, כוח גידול, והרבה כוחות אחרים. את יכולה לקרוא על כל הכוחות הללו בספרי המחקר והלימוד של מדעי הטבע. המדענים שחקרו וגילו לנו כוחות מכוחות שונים, גילו לנו מהחכמה המצויה בחידק ועד המצויה בכוכבי הלכת, מהכח הנמצא באטום ועד מעמקי הים לא המציאו שום דבר - הם רק כתבו בספר את מה שנמצא בטבע.

כל החכמה הנמצאת בכל מאות אלפי הספרים שנמצאים בכל אלפי הספריות בעולם, מיום שנברא העולם ועד היום זה מספרות על החלק שהתגלה עד היום מכוחותיו של ה'.
כל מדען גילה קצת וכתב על ספר.

הכל יחד זה הרבה מידי מיכולתו של אדם אחד להכיל בשכלו. כל זה הוא חלק מכוחותיו של אלוקים.

היום העולם התקדם להבין שדברי אברהם מלפני ארבעת אלפים שנה נכונים - יש תיאום והשלמה בין כל הכוחות. כל הכחות הם למעשה גילוים שונים של כוח אחד כמו שיד ימין ויש שמאל הם חלק מגוף אחד וכמו שהלידה והמוות משלימים אחד את השני, כן היום והלילה, כך כל כוחות הטבע. החורף והקיץ וכו' ולכן "ה' אלוקינו - ה' אחד". זו הסיסמה של היהדות שהעולם אימץ.

את מבינה מעצמך שאם כל החכמה שהתגלתה עד היום היא למעלה ממה שאפשר להכיל במוח אנושי אחד על אחת כמה וכמה שמה שעוד יתגלה הוא למעלה מהשגתינו -
הצופן הגנטי המכיל מליראדים של נתונים שלא נחקרו עדין הוא קיים בפועל ומתפקד כבר הרבה זמן לפני שגילו שהוא קיים. ועדין לא יודעים איך הוא עובד. (רק קצת קצת)
הצופן הזה קיים בכל תא מתאי הגוף באדם ובצמח.
הצופן הזה הוא חכמה עצומה הכתובה במציאות.
החכמה - קיימת, אולי נכיר אותה בעוד כך וכך שנים, מן הסתם אז כבר יתגלה לנו עוד שדה מחקר. מה יהיה?

כיום המדע מכפיל את עצמו כל עשר שנים וללמוד את הכל נראה כל כך רחוק..
לפני פחות ממאה שנה חשבו חכמי המדע הדגולים שאו טו טו אנו כבר מגלים את כל סודות הטבע, היום אנו יודעים שאנחנו לא יכולים אפילו לספור כמה כוכבים יש, - על אחת כמה וכמה לא להתימר לברוא עולם כמו שחשבו כמה שליטים גאותנים וטיפשים בימי קדם.

היום גם מבינים שפסל עץ ואבן לא יכול לברוא את כל אלה - פעם חשבו שכן.

מזלינו שנולדנו לעם היהודי ונחסך מאיתנו הצורך לחיות בטעות כל כך נוראה אלפי שנים.
למזלינו היום העולם מכיר בדרכינו - פעם שרפו אותנו על שהאמנו באל אחד ולא השתחוינו לאלילי עץ ואבן.

בקיצור היום קל להבין מה זה אלוקים. אבל האמת היא שזו השאלה הכי קשה כי אין מי שיוכל לענות עליה בשלמות.
משה רבינו ביקש מה': "הראני נא את כבודך" וקיבל תשובה: "כי לא יראני האדם וחי". כי אי אפשר להכיר אותו לגמרי. ואת מבינה למה.

זהו. נגמר לי הכוח לכתוב אע"פ שרק התחלתי לענות על שאלה אחת.

המשך יבוא!