מי היה תה"ד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/20 13:01 ג בתמוז התשפ

שאלה

שלום לכב' הרב,

רציתי לדעת מהו שמו של אחד מרבותינו הראשונים אשר מכונה תה"ד, והאם ידוע איפה היה חי ובאילו שנים בערך היה חי.

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תה"ד כינוי לספר 'תרומת הדשן' - רבי ישראל איסֶרלן בן פתחיה אשכנזי (מהרא"י; ה'ק"ן (1390) רגנסבורג - ה'ר"כ (1460) וינר נוישטאדט), המכונה "תרומת הדשן" על-שם ספרו, היה מגדולי יהדות אשכנז במאה החמש עשרה ונמנה עם אחרוני הראשונים או ראשוני האחרונים. הוא נחשב לאחד מחשובי הפוסקים, ותשובותיו ופסקיו מוזכרים אלפי פעמים בספרות התורנית שלאחריו. עיקר פרסומו בא על ידי ספרו "תרומת הדשן", שבו כתב תשובות ל-354 שאלות (בגימטריה דש"ן), בכל מקצועות ההלכה.

עיין עוד עליו בויקיפדיה