מין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/12/12 22:09 כא בכסלו התשעג

שאלה

שלום רב,

אני נער בן 16 שבא מבית חילוני לגמרי (אך עדיין יהודי)

לאחרונה התחלתי להתקרב ליהדות והתחלתי להתעניין ולשמור מצוות. אבל יש לי שאלה.

האם מותר לי ולחברה שלי לקיים יחסי מין? האם זה עומד בניגוד ללהלכה? האם זה לא טוב שקיימתי יחסיי מין בעבר? ומה אני עושה אם זה בניגוד למצוות.

אשמח לתשובה כי אני לא מבין בהלכות ועולם המצוות וההלכות לא מוכר לי....

תשובה

משמח מאוד לשמוע את הנשמה שצועקת מלב בחור צעיר וקוראת לאלוקים, מרגש לראות שאתה מנסה להתקרב לה' ולשמור את מצוותיו!
עלה והצלח!

לשאלתך: ההלכה אוסרת באופן חמור קיום קשר מיני עם אשה אסורה (אפילו נגיעה או יחוד=שהיה במקום סגור גבר ואשה לבד), וכל בחורה רווקה היא נידה, שאסורה באיסור כרת.

יחסי מין הם דבר יקר ששייך רק במסגרת קדושה של חיי נישואין, על מנת להביא לעולם עוד נשמות שיעבדו את ה'.

לגבי העבר: צריך לעשות תשובה על מעשים אלו. עיקר התשובה הוא להתחרט על המעשה, להתוודות בפה לפני ה' על החטא ולקבל על עצמי מהיום והלאה להשתדל בכל כוחי שלא ליפול שוב בחטא, כי אני מקבל את מלכותו של ה'.
אחרי התשובה, צריך להאמין בטובו של ה' שנתן לנו מתנה כ"כ גדולה, שהוא מקבל אותנו ואת תשובתנו, ומחבק אותנו שוב. וכך אמרו רבותינו: "במקום שבעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם עומדים".

בהצלחה גדולה בדרכך!