מים אפורים בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 03/11/16 14:41 ב בחשון התשעז

שאלה

יש לי שאלה על מים היוצאים מן הכיור של המטבח לחצר אנחנו גרים בבית קרקע. האם בשבת מותר להדיח כלים למרות שהמים יוצאים החוצה אל החצר?

תודה מראש לרב על תשובתו

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה עם תשובה מורכבת.

אם [יש כוונה ]שהמים היוצאים מן הכיור ישקו את הגינה אז יש בעיה.
ואם [אין כוונה ]כזו שהמים היוצאים מן הכיור ישקו את הצמחים בגינה אלא יש כוונה להדיח את הכלים אז מותר .

והטוב ביותר זה להתקין מגופה או ברז שמכוון את המים למערכת הביוב.ובכל יום שישי לסגור הברז כך שהמים יזרמו ישר לביוב ובמוצש לפתוח בחזרה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.