מים אחרונים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/11/13 11:07 ה בכסלו התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני נוהג ליטול מים אחרונים. מה יש לעשות כאשר אני למשל קונה פלאפל נוטל ידיים אוכל ואז עולה על אוטובוס שנוסע יותר מזמן האכילה? האם במקאה זה מותר לוותר על מים אחרונים? האם יש הבדל אם אגיע למקום עם מים תוך פחות 72 דקות מזמן סיום האכילה?

תודה מראש :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. החכם עיניו בראשו - אל תאכל פלאפל כשאין לך מים אחרונים.

2. אפשר גם להכין לעצמך מים בבקבוק קטן וכד'.

3. אם בכל זאת... מצאתי דעה שיטול לאחר מכן: "בשו"ת תשובות והנהגות (חלק ב סימן קיד) נשאל במקום שאין לו מים אחרונים כשיעור קודם שמברך ברכת המזון, אם יטול ידיו אחר הברכה מיד כשיזדמנו מים לפניו כשיעור. והשיב, דשמע פעם שמרן הגר"ח מבריסק זצ"ל מרגלא בפיו שמים אחרונים לפני ברכת המזון לכתחילה, כדי שיהיו ידיו נקיות לברכה, אבל אם שכח או אינו יכול, יטול אפילו לאחר ברכת המזון כשמגיע למים, שעל כל פנים לפי טעם מלח סדומית לא קשור הנטילה לקודם ברכת המזון דווקא. (וכן כתב עוד התשובות והנהגות, בחלק א' סימן קעג).

מתוך http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1640