מילה שלא בזמנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/10/12 21:46 יד בחשון התשעג

שאלה

שלום,

לפני חודש נולד לנו בן, לאחר הלידה אובחן היפוספדיאס בהמלצת רופא שהוא מוהל (דתי) לא עשינו ברית בגיל 8 ימים וקראנו לו בשם בבית הכנסת. אתמול היינו אצל רופא מומחה ונקבע ניתוח לגיל 6 חודשים (בעוד כ5 חודשים). הרופא ציין כי ניתן לבצע ברית בזמן הניתוח או שמוהל שמומחה בתחום יבצע את הברית עכשיו באופן שהרופא יגדיר. אנחנו מעדיפים לא לעשות ברית בשלב זה כדי לחסוך מבננו סבל נוסף וזאת מכיוון שברור שבהמשך יהיה ניתוח ובאותו זמן ניתן לעשות את הברית, בנוסף אנו חוששים מכך שברית שתבוצע עכשיו תפגע בסיכויי ההצלחה של הניתוח (למרות שהרופא אומר שאם הברית תבוצע כמו שהוא מגדיר אין בכך סיכון).

רצינו לשאול האם יש מקום להתיר לדחות את הברית?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצד הדין אין לדחות ברית מילה. גם תינוק שמסיבות רפואיות לא נימול ביום השמיני, מרגע שהרופא מאשר שהוא ראוי למילה - יש חובה למול אותו.
אם יש לכם חששות רפואיים כדאי שתתיעצו עם רופא מומחה נוסף. אבל כאמור, בהנתן המלצת רופא אין לדחות את הברית.

בנסיבות המיוחדות הללו כדאי להעזר ברופא שהוא גם מוהל הדבר יעניק לכם בטחון (רופא שהוא מוהל יכול גם לערוך הרדמה מקומית שתקל על הסבל).
כמובן יש לערוך את הברית מתוך התייעצות עם הרופא המומחה שעתיד לעשות את הניתוח כדי שלא יהיה לאחר מכן קושי בניתוח.
בברכה שתזכו במהרה להכניס בנכם למילה, לתורה לחופה ומעשים טובים - אמן!