מיטה יהודית

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 25/12/18 23:02 יז בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אנחנו זוג צעיר שעומד להתחתן ועוברים בדיוק לדירה חדשה , כחלק מהרכוש שקונים עלתה שאלה לגבי סוגיית המיטה. ארוסתי מסורתית ואני אדם חילוני-מסורתי , היא מעוניינת לקנות מיטה יהודית בעוד אני לא מבין את ההיגיון במיטה זו ומדוע אי אפשר בזמן האסור לישון בשני קצוות שונות במיטה בסופו של דבר שנינו אנשים בוגרים ומכבד את ההחלטה שלה לשמור וכך גם יקרה במידה ותהיה מיטה רגילה לחלוטין, אשמח לדעת האם לישון בשני קצוות המיטה זה משהו תקין בהתחשב במצב.

תודה

תשובה

שלום.

כל הכבוד על כך שאתה מכבד אותה ואת החלטותיה.

על פי ההלכה, בזמן שהאיש והאשה אסורים (מהופעת הווסת ועד לטבילה) אסור להם לישון באותה מיטה, גם אם הם לא נוגעים אחד בשני. הם אמורים לישון במיטות נפרדות עם מרחק מסוים ביניהם, באופן שלא ייווצר ביניהם מגע בזמן השינה.

יש היום מיטות כאלה שבזמן שהן מחוברות הן ממש נראות כמיטה אחת.

בהצלחה רבה וכל טוב ושיהיה במזל טוב