מיואש מתיקון המיניות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/06/09 19:38 כב בסיון התשסט

שאלה

אני לא מצליח להשתחרר מיצר המין.

אני נופל, ונופל..

בכל פעם שאני נופל אני שוב קם ושוב אומר לא עוד. מוחק את אותו חומר ומשמיד עוד דרך להגיע אליו.

יש לי אינטרנט רימון, אבל כשאני שבוי אני מצליח לספק את הצרכים של היצר בכל מצב.

די, התפללתי, בכיתי, כאבתי. נפלתי וקמתי, והבטחתי לעצמי.

הייתי בטיפול במוח 1 כדי לנסות להשפיע והפסקתי כי זה לא עזר.

למה זה ככה? באמת מה עוד אפשר לעשות?

אני רוצה להתחתן, להקים משפחה ואני כל פעם נזכר במגבלה הזו ואני יודע שכך לא אוכל להמשיך הלאה.

זה פשוט לא פייר. זה כואב לי בפנים! למה אני כזה? למה אני לא יכול להיות כמו הרבה אחרים שכן עוברים את השלב הזה?

למה זה כזה מחלה אצלי?

הרב אני באמת כבר מיואש.. כאילו אין לי כבר מה לעשות כי את הכל ניסיתי. באמת שהכל..

מה כבר נותר לי לעשות? באמת מה?

תשובה

שלום

אני אתך אחי היקר.
אני מבין אותך, ומחזק את ידיך.

אכן יצר המיניות הוא יצר חשוב ובעל עוצמה אדירה.
איננו נאבקים במיניות. המיניות היא מדה ממדות גילוי ד' בעולם, ואולי הגדולה שבהן.

קדושת הנישואין היא קדושת הברית, ברית הזוגיות, שמירת הברית.
אל תפחד להתחתן בגלל היצר המיני שלך.
אדרבה, קדש את היצר, תן לו מסגרת בריאה וקדושה שד' ציווה עליה.

נסה להתמודד עם היצר, בגבורה. אך אל תתן לו לנהל את חייך. תתרכז במה שאתה טוב בו, למד תורה והתפלל. החטא הזה אינו הדבר היחד המגדיר אותך, ועם כל המאבק בו, עליך לשים לב לכשרונות ולמצוות הגדולות שאתה עושה.

אני מציע לך לקרוא את ספרו של הרב אבינר 'טהרת הברית'.

בהצלחה, ואל תתייאש!