מידע על שידוך..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/06 21:53 י בתשרי התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי קרוב יקר שעבורו אני מעוניינת למצוא שידוך, מדובר בבחור ירא שמים, טוב ומייטיב שאני מעריכה עד מאד. לצערי לקרוב הנ"ל ארע ארוע שגרם לו לתגובה נפשית חזקה שבעקבותיה נאלץ להתאשפז תקופה קצרה במוסד בהתאם. היום ב"ה, הוא מתפקד כרגיל אך לוקח כדורים. האם לפני שאני מכירה לו חברה עליי לציין זאת בפני המיועדת או שעליי לתת לו את האפשרות לידעה בשלב של הקשר כשיראה לנכון?

בתודה מראש ובברכת גמר חתימה טובה.

תשובה

שלום וברכה
את צריכה לבחון את השאלה לאור "מה ששנוי עליך אל תעשה לחברך" - הן כלפי החברה שלך והן כלפי הבחור.
מה אפוא עושים ? אומרים לה שהוא בחור מצוין עם המעלות שאת מתארת, ואומרים שיהיו דברים שתצטרכו לברר כי תמיד יש דברים בין בני זוג שצפים ועולים, וכדאי לה לנסות ולראות הן את הבחור והן את הדברים שיצופו ויעלו. בניווט בין שני החובות האלה תמצאי את הדרך.
אל תכשילי אותה בדבר שלא ידוע לה כלל, ואל תכשילי אותו בכך שאם הוא נפל נפשית פעם הוא לא יוכל להקים בית.

כל טוב