מידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/09 21:58 ה באלול התשסט

שאלה

בס"ד

כיצד ניתן לעבוד על מידת הסבלנות?(ספרים, שיטות וכו')

חוסר סבלנות מפריע לי בהרבה תחומים בחיים.

ועוד שאלה,בכל שנה אני נוהגת לקבל על עצמי משהו בחודש אלול לקראת השנה החדשה (מצוה מסויימת),האם עבודה על מידה נחשבת קבלה מסוג זה?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בתשובתי אשען על דברי הרמב"ם בהלכות תשובה.

בפרק השביעי הוא קובע שעבודת המידות היא גדולה יותר ומשמעותית הרבה יותר מתיקון המעשים. לכן התשובה לשאלה השניה שלך: עבודת מידות נחשבת יותר מאשר תיקון מעשים - היא ודאי ראויה להיות פעולה שפותחת את השנה החדשה.

באשר לשאלה הראשונה שלך, כיצד לעבוד על מידות (לפי סדר הפרקים ברמב"ם) יש להתקדם מהקל אל הקשה.
לא לקבל על עצמך ולא לדרוש מעצמך מיד דברים גדולים אלא להתחיל בדברים קטנים, לבסס הצלחה במשימות או במטלות שיהיה לך יותר קל להצליח בהם. לאחר שתבססי הצלחה בדברים הקלים תתקדמי מהם לדברים הגדולים.
(הדבר נכון בהרבה תחומים - אנשים בטעות, משקיעים המון כוח בהישגים גדולים ומקיפים ואז כוחותיהם לא עומדים להם והם נכשלים ומתיאשים).
תבחני את עולמך, תנסי להגדיר לעצמך מטרות מוגבלות שאת מאמינה שהן ביכולתך, משם תתקדמי עוד ועוד.
בהצלחה!