מטרתו של האדם

חדשות כיפה חברים מקשיבים 24/04/02 06:13 יב באייר התשסב

שאלה

אומרים שהאדם בא לעולם כדי למלא את ייעודו (מטרתו) אז אם הוא לא מוצא את המטרה, הוא יחייה לעד...?

תשובה

שלום לך,
נכון שלכל אדם יש יעוד מיוחד בעולם. אבל לא מובטח לנו שתמיד נגיע ליעוד הזה. הרי יש בחירה חופשית לכל אדם, ואין כפיה על האדם למלא את יעודו. האם רשע שכל חייו עשה עבירות מילא את ייעודו? ברור שלא, אבל זו גדולת האדם – שניתנה לו האפשרות לבחור בטוב, וכך מי שהולך בדרך הטוב זו החלטה מלאה עצמאית שלו.
הדרך למצוא את היעוד היא ראשית–כל דרך שמירת התורה והמצוות, וגם דרך הקשבה עצמית, כלומר שאדם רואה במה הוא טוב, במה הוא יכול לתרום ולהועיל, ובזה הוא משקיע. אנו בוטחים בה' שאם נעשה את כל המאמץ מצידנו, הוא יסייע לנו למלא את יעודנו הנכון ולמצות את עצמנו.

בהצלחה רבה,
יונתן, חברים מקשיבים