מחשב בחוה''מ 3

חדשות כיפה הרב אייל קרים 25/08/02 21:48 יז באלול התשסב

שאלה

לכ"תר שלום

בתשובתך https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=12031

תשובה

דני שלום
א. מאחר וכתיבה ע"ג מחשב נחשב לכתב שאינו מתקיים, מותרת ההקלדה אפילו שלא לצורך המועד.
ב. הזנת מחשב בנתונים הנרשמים על דיסקט, מותרת רק אם היא לצורך המועד, או שנכנסת לגדר של דבר האבד, זאת משום שדיסקט ללא נתונים הוא חסר ערך והזנתו בנתונים כרוכה באיסור בונה לדעת חלק מהפוסקים.
ג. הדפסה במדפסת מותרת רק אם היא לצורך המועד או כשהיא דבר האבד, היות שלדעת החזון איש (סימן לו ד"ה החורש), מתן פקודת הדפסה הנעשית ע"י לחיצת כפתור, נחשבת למעשה ממשי.
ד. לאור האמור בסעיף א, ודאי שראוי לכתוב ע"ג מחשב בחוה"מ ולא בכתב יד ע"ג נייר.
שלום
אייל