מחשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/06/10 22:49 כג בסיון התשע

שאלה

איפה אלוקים היה בצרות ישראל ?

(שואה, מלחמות, מצב כלכלי גרוע, מצב חברתי וכו)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
"עמו אנכי בצרה"
הקב"ה נמצא אתנו תמיד.
הדבר דומה לאבא שמלווה את הבן שלו לטיפול שיניים.
נכון שהילד מתיסר ובוכה והוא לא מבין מדוע אבא שלו לא נלחם בעדו.
אבל האבא יודע שהכל לטובת בנו.
כך גם בכל האסונות והפגעים - הדברים היו צריכים לקרות לנו: לעיתים כעונש (גלות בבל). לעיתים כנסיון (הקשיים במדבר סיני). לעיתים כדי לזכך אותנו כהכנה למשהו גדול (גלות מצרים). ולעיתים איננו יכולים לדעת מדוע (כמו בשואה) אבל אנחנו יודעים שהכל לטובתנו. הקב"ה אתנו שם, בתוך הסבל, ולבסוף הוא גואל אותנו ומביא עלינו טובה וברכה כמו הקמת מדינת ישראל לאחר השואה.