מחשבות רעות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/01/02 14:43 כד בטבת התשסב

שאלה

מדוע שלאחר שרואים מוות יש מחשבות לא טובות בנוגע גם לשם יתברך?

תשובה

בס"ד

"ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - חיים כולכם היום".
בבית ה' - בבית המקדש היה אסור להכניס "מת", ולא מי שנגע בו, ולא מי שנגע במי שנגע בו, ולא מי שנגע במי שנגע במי שנגע בו, ארבע פעמים.

אסור היה לבנות אותו בברזל שמזכיר חרב שמזכיר מוות.
אסור כל טומאה שקשורה במוות = ה' הוא החיים.

מוות הוא כל הפך של מה שה' רצה בעולם. ה' ברא את האדם כשהוא צריך לחיות לעולם, רק אחרי שהאדם חטא - בא מוות לעולם ואיתו רשע וטומאה וניצול ושיעבוד ורוע וכו', וזה הפך מה שה' ראה בעולם "והנה טוב מאוד".

ה לא מתאים לה' הרע הזה ומכאן המחשבות.
אבל כך האדם הראשון והרבה אחריו הביאו לעולם, אנחנו בניו ובני בניו מקבלים ממנו גם את החיים וגם את הירושה הרעה הזאת.
ברגע שנתנתק מהרע - נתנתק גם מהמות "ובלע המוות לנצח".

צריך להפנות את "המחשבות הלא טובות" לכיון של תיקון - מה לעשות כדי שיהיה יותר טוב בעולם?

עשי והצליחי!!