מחשבות רעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/11/11 14:15 ו בחשון התשעב

שאלה

על איזה מחשבות מדובר כשכתוב בתורה- לא לחשוב מחשבות רעות!?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מחשבות רעות הן מחשבות שמשחיתות את הפנימיות של האדם: מחשבות שהופכות את האדם לגאה או לגס רוח, יש גם מחשבות שמעוררות את היצר.

מחשבות רעות הם גם כאלה שעלולות להביא את האדם למעשים רעים: בין אדם למקום ובין אדם לחברו. לדוגמא כתוב בתורה "לא תחמוד", אם לאדם יש מחשבות לחמוד דבר של חברו - זה עלול להביא אותו לפעול פעולות שונות: בגנבה, שוד או רצח - כדי להשיג את מבוקשו.