מחשבות לא טהורות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/12/12 14:02 יג בטבת התשעג

שאלה

שלום רב,

אני בחור מבית דתי, ומקפיד מאוד על מצוות ושמירת תורה.

אבל בחודשיים האחרונים זה כבר ניהיה מאוס,אני נופל הרבה באינטרנט ויש לי מחשבות לא טהורות בכלל..

אני נופל הרבה באינטרנט בכל מיני תמונות ודברים כאלה,אבל שזה מגיע לדברים גרועים אני ישר יוצא.

ואני לא רוצה ככה לחטאות!!

מה לעשות?!

איך להתגבר על יצר המין ?!

חוץ מאינרנט רימון שזה הדבר הבסיסי ,מה עוד אפשר לעשות ?!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

העברות הרוחניות לא מורגשות אבל השפעתם רעה מאוד.
אם למחשבות ולהרהורים היה ריח או צבע אז היינו מאוד נגעלים מהם. הם היו מפיצים סרחון נורא והיו נראים כמו רקבון תוסס.
הבעיה היא שאין להם, לא ריח ולא מראה, לכן אנחנו פחות נרתעים מהם ומאפשרים לעצמנו להתקרב אליהם ואפילו להדבק בהם.

חז"ל קבעו שהרהורי עבירה קשים מעבירה.
הכוונה של חז"ל שמחשבות משפיעות הרבה יותר רע מאשר המעשים.
מעשה מסתיים בשלב מסוים וזהו. המחשבה על המעשה (גם כשלא נעשה מעשה) מעסיקה אותנו הרבה יותר.
ההבדל בין מעשה ובין הרהור הוא כמו ההבדל בין אבן שמכניסים למים או ספוג שמכניסים למים.
אבן מתיבשת תוך דקות ספורות - כך מעשה לא מותיר חותם על האדם.
ספוג נותר מלא מים, יקח זמן רב עד שיתייבש - כך הרהור עבירה, שומר את העבירה ברוח ולא עוזב אותה.

אני מרחיב את הדיבור על כך מפני שאתה עושה חילוקים בין דברים שאתה מרשה לעצמך לראות ובין 'דברים גרועים' כהגדרתך.
ההבחנה הזאת היא עצת היצר הרע שמבקש להכשיל אותך. להבחנה הזאת אין בכלל מקום: אין יותר ופחות גרוע. הכל גרוע. הכל אסור. הכל פסול. הכל מכשיל ומשחית את נשמתך.

אתה חייב להיות משוכנע שזו מלחמה כוללת - זה מאבק על טהרת הנפש שלך. עד היום לא ידעת מי בדיוק האוייב שלך, יש תמונות שאתה לא מבין כמה הם מזיקות לך.
לכן מעתה תדע שכל מה שמעורר את היצרים הוא אוייב וצריך להתרחק ממנו בלי שום סייג.

אל תצפה שביום אחד תוכל לשמור על עצמך לחלוטין. אבל אתה יכול לצפות מעצמך שביום אחד תדע שהכל פסול ובכל מקרה שהגעת למקום כזה - זו נפילה ואתה חייב לברוח.
עדיין לא תגיע מכאן לגאולה שלמה ביום אחד - אבל תדע בדיוק מי האויב ותדע להלחם בו.

עיין גם
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=217141
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=253924