מחשבות טהורות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 18/09/02 00:05 יב בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,

התחלתי להשתדל מאוד לא להגיע לידי מחשבות לא ראויות. העניין הוא שזה לא קל בכלל.

מה עליי לעשות כדי להגשים את המטרה הזו?

ידוע לי כבר שאם לא אצפה ואראה דברים לא ראויים, הם לא יעלו לי במחשבות ואמנם התנזרתי באופן כמעט מלא מכל אלו. עם זאת, ראיתי וקראתי כ"כ הרבה דברים שהמחשבות לא מפסיקות לפקוד אותי.

תשובה

עמית
שלום לך,

פעם נקש אחד החסידים על דלתו של הרבי שלו. הרבי לא פתח. החסיד נקש ונקש, והרבי לא פתח. לאחר לילה שלם, בקור המקפיא בחוץ, הרבי פותח לחסיד. שאל החסיד: "מדוע הרב לא ענה לי בפעם הראשונה שנקשתי בדלת"? ענה האדמו"ר: "עניתי לך גם בפעם הראשונה. מי שהוא בעל הבית מחליט למי לפתוח".

האדם הוא בעל הבית על מחשבותיו.

שמא תאמר, ובצדק, קל לדבר אך קשה לבצע?!

אתה צודק.

עצתי היעוצה לך היא לחשוב מחשבות של טוב, של קדושה, של טהרה.
אינני יודע את גילך, אך יש ספרי מוסר רבים שתוכל ללמוד אותם ולהיעזר בהם, כגון: שערי תשובה, מסילת ישרים, טהרת הברית של רב בן דורנו הרב שלמה אבינר, וכדאי שתדע כלל תלמודי ידוע: "הבא ליטהר מסייעין בידו".
וה' יהיה בעזרך

בברכה
אייל קרים