מחפשים רב

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/02/06 13:03 ג בשבט התשסו

שאלה

אני דתיה לשעבר ששוב מנסה להתקרב אל האלוהים ואהבת חיי היא אישה דתיה מדהימה שאנחנו חיות יחד זמן רב.

לפני לא הרבה זמן התחלנו למסד את הקשר ביננו ולהתחתן ולכן האישה שלי ואני ששתינו דתיות אורתודוכסיות פונות אליכם ושואלות האם תאפשרו לנו להינשא על פי ההלכה אנחנו יודעות שאין לחתונה שלנו תוקף הלכתי אבל חשוב לנו שהטקס יהיה דתי ואורתודוכסי ולכן אנחנו פונות אליכם בייחוד אחרי שראינו שאתם עוזרים לכל כך הרבה זוגות להינשא דתיים וחילונים כאחד

תודה מראש ונשמח לתשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה
זו אכן שאלה עדינה ורגישה.
אין אנו בעלי הבתים על ההלכה. ההלכה היא הקובעת את דרכנו ולא אנו את דרכה.
בשל עובדה זו, אנו פונים להלכה בשעה שאנו מבקשים לדעת האם היא מכירה בקשר בין שתי נשים, ובכריתת הברית שביניהן. כיוון שההלכה אינה מכירה בקשר כזה ובברית כזו אין אנו עושים דברים המקדמים קשרים אלה, ואני מעריך כי לא יהיה בנמצא רב ההולך על פי דרכה של ההלכה שיעשה זאת.

כל טוב