מחנכת לכיתת בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/08/03 13:25 ג באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול האם מותר למורה בת ללמד בכיתת בנים, האם יש הבדל בין חינוך הכיתה לבין מורה מקצועית, וכן האם ישנו חילוק בעניין זה בין מורה רווקה למורה נשואה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

לדעתי זה לא כל כך מתאים. אבל לכל מקום יש את הרב שלו וצריך לראות באיזה מקום מדובר. כי אם ישאלו על מורה לכיתת בנים בבית ספר מעורב או חילוני זו שאלה אחת ואם ישאלו על אשה שמלמדת בישיבה או בית ספר של בנים בוגרים זו בודאי שאלה אחרת.

הכיוון הכללי הוא שזה לא מתאים וככל שהיא יותר רווקה וככל שהם יותר בוגרים כך האיסור הוא יותר חמור.

אין הבדל בין מקצועית למחנכת. אבל יש בהחלט משמעות לשאלה כמה זמן היא נמצאת עם התלמידים לא להיתר או לאיסור אלא להצטרף למכלול של נתונים אחרים שהזכרתי לעיל.

בהצלחה