מחלוקת בין בני זוג על שם לילד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/07/03 18:49 ב באב התשסג

שאלה

בן זוגי הבטיח לאביו לפני שנפטר כי יקרא לבנו על שמו (עניין של דורות) ואינו מוכן אחרת. אני לא אוהבת את השם ומוכנה כשם שני בלבד!! הוא אינו מוותר! האם הבטחת השם נחשבת כנדר ? מה עלי לעשות האם אני חייבת לקרוא לבן על שם סבו בגלל ההבטחה?

תשובה

בס"ד

אני לא יודע אם התשובה הזו תבוא מאוחר מידי. אבל את לא חייבת להסכים לשם שאת לא אוהבת. ולא הייתי מציע לשום בן זוג להכריח את בן זוגו לשם של ילד או ילדה.

צריך להגיע להסכמה - אדם לא יכול להחליט על דבר שקשור גם בשני. כל דבר שקשור בשניהם - שניהם צריכים להחליט בו.

זה לא אומר שאם כבר קיבלתם החלטה שצריך לשנות שם. לא ולא. אבל לכתחילה צריך להסכים על שם. ואם לא מסכימים עוברים ועוברים עוד ועוד שמות עד שמסכימים.

בהצלחה