מחיר מחצית השקל

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/02/02 14:42 ב באדר התשסב

שאלה

כמה שווה מחצית השקל בשנה זו?

תשובה

בס"ד

[היום המחיר הוא כארבע עשרה שקל].

זה המחיר לצרכן של עשרה גרם כסף טהור.

המחיר הזה בנוי על מחיר אונקיה כסף היום בתוספת מע"מ ועמלות של המוכרים. זה המחיר שאפשר לקנות את כמות הכסף זאת בפועל בחנות, וזה מה שצריך להיות המחיר הקובע.

אני יודע שיש מחשבים מחירים יותר זולים שמבוססים אל המחיר של הכסף בבורסה בלונדון. אבל כמו שמחיר של דלק הוא המחיר של הדלק בתחנת דלק, ולא המחיר של הדלק בבורסה בחביות - כך המחיר של מחצית השקל הוא המחיר של "עשרה גרם כסף" בחנות ולא המחיר של כסף בבורסה בלונדון.
שים לב שהמשנה בשקלים מחייבת לשלם גם את המחיר של העמלות של הפורט כסף גדול לכסף קטן. (קלבון - בלשון המשנה). ומכאן תבין שמדובר על מחיר ממשי ולא מחיר תאורטי.

ראה באורך:
https://www.kipa.co.il/upload/users_files/72mahathit_hasheqel.doc

חג שמח