מחיקת המספרים שמתחת הנעלים בהליכה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/05/02 16:00 ב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

כתוב לי על המדרסים של הנעליים משהו בפנים! ורציתי לדעת אם יש בעיה ללכת בהם בשבת מכיוון שהמילה יכולה להימחק?? וכנ"ל המספר ( של המידה) תודה מראש

תמר!

תשובה

בס"ד

אין איסור כיון שהמחיקה היא לא דבר הכרחי שיקרא מיד עם הליכתך.
ויש לנו כלל בהלכות שבת שכל "דבר שאינו מתכוון - מותר". ובלבד שזה לא דבר שנעשה ב"פסיק רישא" דהיינו לא המלאכה שתעשה אם תעשה היא לא "תוצאה הכרחית".

ולכן כיון ש"הליכה היא לא מחיקה". הרי זה "דבר שאינו מתכוון". וכיון שההליכה לא גורמת בהכרח מחיקה זה לא "פסיק רישא" - ומותר ללכת עם הנעלים הללו.