מחזמר בראש חודש אייר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/04/13 16:13 כג בניסן התשעג

שאלה

קיבלתי במתנה כרטיסים למחזמר שיוצג בר"ח אייר ואין אפשרות לראות את המחזמר בתאריך אחר. האם בגלל שזה בר"ח ניתן להקל וללכת להצגה למרות שזה עם שירים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לספרדים אין כל הקלה בר"ח אייר.
לאשכנזים יש דעות שאפשר להתחיל את האבלות מר"ח אייר ואז להמשיך אותה עד ג' סיוון.
אבל גם לפי דעה מקילה - ר"ח שאפשר להקל בו הוא ל' ניסן (השנה ביום ד').
בא' אייר, לכל הדעות אין להקל, יום זה שייך לאבלות של ספירת העומר.
השנה אתה יכול להקל (רק אם אתה אשכנזי) בארוע שמתרחש ביום שלישי בלילה (אור ליום רביעי - 9 אפריל) אבל אם הארוע למחרת בלילה (10 אפריל) אין מקום להשתתף.