מזוזות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/10/19 16:05 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם ניתן לרכוש מזוזות מאדם ירא שמיים שבקיא בכל ההלכות, אך אין לו תעודה מוסמכת? נאמר לי שהדבר פחות רצוי אך אפשרי..האם נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

האם הייתה קונה בשר מאדם שבקיא בהלכות, אבל אין אנו יודעים את כל סדר הפעולות. באופן כללי למרות שעד אחד נאמן באיסורים, יש תקנה שלא מאמינים לאנשים שהם סוחרים. כידוע יצר הכסף וכוונת הרווחים היא גדולה, על כן צריך לכל דבר "כתב הכשר".

גמר טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ