מזוזות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/11/06 11:18 ח בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה

הורי רכשו בית והדייר עוזב היום, רצינו לדעת האם הוא יכול לקחת את המזוזות הוא שהוא חייב להשאיר עד שהורי יביאו מזוזות חדשות. משבוע הבא מתחילים שיפוצים בבית ורק בעוד כשבועיים שלושה הורי יכנסו לגור בביית . אשמח לתשובתכם.

תשובה

שלום וברכה
הנוהג המופיע בשולחן ערוך הוא שהדייר משאיר את המזוזות, ובכלל לא לוקחים מזוזות.
ברם, אם הוא תובע את רכושו והוא מתכוון לקחת אותם אין אפשרות לחייב אותו לא לעשות זאת.
אם ההורים עדיין לא גרים בבית ניתן להותיר את הבית בלי מזוזות עד שהם ייכנסו אליו.

כל טוב