מזוזה למרפסת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/08/05 16:26 כו באב התשסה

שאלה

מרפסת הפתוחה מחדר השינה. האם צריך לשים את המזוזה כאילו הכיוון הוא מחדר השינה למרפסת או כאילו הכיוון מהמרפסת לחדר השינה?

תשובה

בס"ד

המזוזה צריכה להיות מימין ליוצא מחדר השינה למרפסת.

רק אם הכניסה לבית היא דרך המרפסת הזו. שמים את המזוזה בימין הנכנס לחדר השינה. וזה קורה רק בקומת קרקע שלפעמים זו נכנסים לבית מהכניסה הזו ולא מהכניסה הראשית.

אבל אם עיקר השימוש של התח הזה הוא ליציאה מחדר השינה ורק לעיתים רחוקות נכסים לבית מכניסה זו - ישימו את המזוזה מימין ליוצא מחדר השינה.

ויהי רצון שיקוים בנו "וּכְתַבְתָּם עַל מְזוּזוֹת בֵּיתֶךָ וּבִשְׁעָרֶיךָ: (כא) לְמַעַן יִרְבּוּ יְמֵיכֶם וִימֵי בְנֵיכֶם עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם כִּימֵי הַשָּׁמַיִם עַל הָאָרֶץ"

אמן כן יהי רצון