מותר לדודה להינשא לבן אחיה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/06/08 17:29 כו בסיון התשסח

שאלה

האם מותר לדוד לשאת לאישה את אחיניתו?

תשובה

ב"ה

שלום.

לפי ההלכה מותר.ולא מומלץ כלל גם אם מדובר בבת אחות חורגת וכיוצא בזה [ובכל מקרה חייבים לבצע בדיקות דם והתאמה גנטית לפני כן .]
(גנים מדלגים ולכן הבדיקה צריכה להיות מדוקדקת מאוד).
כנ"ל גם לגבי חתונה של בני דודים.

ואם הבדיקה היא תקינה אחרי הכל צריך ללכת לרב גדול הדור ולקבל ממנו ברכה .

אם תרצה לעיין אז תפתח שו"ע אבן העזר סימן ב :
אני גם מתעתיק לך את דברי הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פרק ב הלכה יד
"אביו או בנו שנשא אשה הרי זה מותר לישא בתה או אמה כמו שביארנו, ומותר לאדם לישא אשת בן אחיו, ונושא אדם אשה ובת אחותה או בת אחיה כאחת, ומצות חכמים שישא אדם בת אחותו והוא הדין לבת אחיו שנאמר ומבשרך לא תתעלם."

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.