מותר לבת ללמוד ריקוד אצל בן?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/12/05 12:00 כו בכסלו התשסו

שאלה

שלום רב,

קוראים לי סיגל ואני רוצה ללמוד לרקוד ורציתי לדעת אם יש מורה (בן) שמלמד ריקוד האם אני יכולה ללמוד שם?

בברכה,

סיגל

תשובה

בס"ד

הבעיה אינה בך אלה בו. הוא רואה אותך ולפעמים מזיז אותך ונוגע בך וזה מכשיל אותו.
כמובן שהוא יגיד לעצמו אני כבר מחוסן מפני הרגשות הללו. אבל הנסיון מוכיח שאלה רק מילים של סתם. גברים שעוסקים בעבודת מגע פיזי עם נשים, הם אנשים שכל רגש האהבה שלהם הושחת.

פגישה עם אנשים כאלה באופן תדיר היא לא בריאה לך כי אפשר לקנות מהם את הזלזול וחוסר הרגישות. וחבל.

ההרגשה הזו יכולה להקנות גם מ"ספרי נשים" שהם "עם שקרוב אל הניאוף" במעשה או במחשבה. לכן מאוד רצוי לא להסתפר מספרי נשים שמחשבתם אינה טהורה ואני נקיה. כמובן על הרוב.

מסקנה - תלמדי מאשה וכדאי שתהיה אשה מלאת חיים ורגישה גם לרגשות ולא רק לגוף.

בהצלחה