מותר בהשתמש האמצעי מניעת הריון??

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/07/02 14:54 ב באב התשסב

שאלה

אני מתכנן נישואין בזמן הקרוב ויש לי שאלות שמציקות לי האים יש הגבלה (חוץ מזמן הנידה כמובן) לחלוק את יצועי עים אישתי? והאים מותר לה לקחת גלולות למניעת הריון?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ראשית מזל טוב!!!!!!
אמרו חכמנו כל מי שמתחתן כאילו בונה חורבה אחת מחורבות ירושלים. זכיתה!!

1-לא.אין הגבלה חוץ מהתקופה שאסורים זה בזה.
2-דע שזו שאלה מסובכת וקשה,
והתשובה עליה תלויה בהמון נתונים שאינם לפני ואני לא יכול לקחת בחשבון, בבואי לפסוק את ההלכה.

באופן עקרוני ,מצוות פריה ורביה היא המצווה שבשבילה אתה הולך להתחתן.!!!!!
החתונה ,האולם התזמורת הבית , האוטו ,המתנות,:::
הם ההכנה והאמצעי ליצירת דור ההמשך,
זה העיקר!!

אולם היהדות יודעת לאזן במדוייק בין הצורך ליישב את העולם ולקיים דור המשך לבן הצרכים האישיים של האדם.כגון סיבה רפואית,נפשית.וכ"ו תלוי בכל מקרה לגופו של מקרה.

אני מציע לך ללמוד לקראת החתונה בספר:
"דרכי טהרה" את כל ההלכות הנחוצות לחתן ולכלה.

מזל טוב.

בברכה,

עוזיאל