מוקצה

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/02/02 07:12 יג באדר התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול קליפות של כל מיני דברים כגון: קליפות ביצים/גרעינים/פיסתוקים...

האם הקליפות מוקצה בשבת?ואם הם בתוך הפח האם מותר להוזיז את הפח?

תודה רבה מאור.

תשובה

ב",ה

ברכת ה' עליך!

1. אם הקליפות לא ראויים למאכל אדם הרי שמרגע שקלפו את הפרי או הביצה הם הפכו למוקצה. ולכן מיד כשמוציאם מפיו ימיח על הצלחת ולא ישהה אותם בידו.
2. אם נותר מעט מן הפרי אין בהם משום מוקצה. ולכן יהיה מותר לטלטל אותם.
3. את הצלחת שבתוכה הקליפות מותר לטלטל בשבת ובעניין טלטול הכלי עיין בספר שמירת שבת כהלכתה פרק כב' מסעיף לו ואילך.

בברכה,

שי