מועקה קטנה על הלב...

חדשות כיפה הרב שי פירון 10/01/02 16:07 כו בטבת התשסב

שאלה

בסיעתא דשמייא.

לא מזמן התחלתי את ההדרכה שלי בשבט נבטים. לאחר מספר דיונים בתוכינו כצוות מדריכים הגענו להחלטה שאם נצרכת נגיעה בחניכים- ניתן לגעת בהם...

באותם דיונים הייתי היחידה ש"מחתה" על ההחלטה...

חשבתי שכבר מגיל קטן עלינו לחנכם על היסודות החשובים של צניעות- שגם הם חלק בבני עקיבא כתנועה דתית לאומית.

לאחר שהתחלנו את ההדרכה.. נקלעתי לכמה וכמה מצבים שהייתי חייבת לגעת בחניכים- ועדיין איני יודעת בוודאות שמה שאני עושה הוא בסדר...

הייתי שמחה מאוד לשמוע את דעתך...

תודה מראש!!

לשמחה ואור,

ובתקווה לגאולה שלמה

אני...

תשובה

ב"ה

שלום לך,

ראשית, חבל שבשעה בה אתם, כצוות הדרכה, עוסקים בשאלה כה חשובה אינכם מתייעצים. חשוב שיהיה רב לסניף שאיתו תתייעצו בשאלות ההלכתיות בהן אתם נתקלים.
שנית, בסוף סימן א' בשולחן ערוך מופיעה אתגר רוחני גדול:"ואל יבוש מפני המלעיגים..." ופירושו שאם אתה מאמין במשהוא, אל תתבייש לומר ואפילו ליישם אותו גם אם אחרים מזלזלים. להערכתי, את צריכה להיות גאה בעמדתך בעיקר כשיש לה גיבוי הלכתי.
שלישית, אני בטוח שזה קשה לממש את ההחלטות שהחלטת. יחד עם זאת, אין להבהל מהכשלונות, יש להמשיך לנסות ללכת בדרך שהתוית לעצמך ובעז"ה תראי ברכה גדולה.

בהצלחה.

שי