מועדים

חדשות כיפה הרב בני לאו 26/04/02 08:56 יד באייר התשסב

שאלה

שלום רב!

אם אני מזמינה בשבת קרוב משפחה/אורח חילוני אליי לשבת,ומזמינה אותו לכל השבת,והוא לא רצה,ובכל זאת קבענו שיבוא לכמה זמן בשבת,מותר?

אני גורמת לו לחלל שבת בגללי?

תודה רבה, מאיה סבג.

תשובה

שבוע טוב
את עושה נכון.
צריך להזמין אותו לכל השבת, ואף להתארגן בהתאם (להכין מקום ללינה וכו'). הוא צריך לדעת שמבחינתך הוא מוזמן לכל השבת, אולם הוא כמובן לא שבוי שלך. אם הוא יחליט לנסוע באמצע או להגיע באמצע זה שיקול שלו. כל זה בתנאי שהוא לא פוגע בקדושת השבת של אחרים. אם את גרה בישוב שבו אף אחד לא נוסע בשבת ופתאום באמצע השבת מגיע או עוזב רכב, יש כאן הפרעה גדולה. צריך לשים לב גם לנקודה זו.
בני לאו