מוסיקת רקע בשנת אבל של אח של אמא שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/07/18 21:37 כב בתמוז התשעח

שאלה

שלום

בשבח והודיה לה' ובשעה טובה נולד לנו אתמול בן זכר.

שבוע הבא נבוא אי"ה בברית אברהם וברצוני לשאול שאלה.

אח של אמי נפטר לפני 3 חודשים.

האם מותר להשמיע מוזיקת רקע שקטה במהלך אירוע הברית, מבחינת אמי ויתר האחים שלה ? האם אסור להם לשהות במהלך האירוע בגלל שיש מוסיקת רקע שקטה ?

תודה רבה מראש

צליל

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נברך אתכם בברכת מזל טוב.ויהי רצון שתזכו לגדלו בנחת ובשמחה ובבריאות אמן.

יש לשאלה זו 2 היבטים הראשון הוא מדין תקופת בין המיצרים והשני מדין אבלות פרטית.

1.ניתן להשמיע מוזיקת

רקע וואקלי ללא כלי נגינה.

ואולי השינוי הזה יכניס את האוירה המתאימה לימים אלו של בין המיצרים.

2.אבלים יכולים להיות נוכחים בברית אך לא בסעודה. ללא קשר למוסיקה.

ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן

בברכה.

עוזיאל אליהו