מוסיקה בשנת אבל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/05/18 11:52 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום רב,

אני נימצא בשנת אבל על אבי היקר ואני עובד בחנות שיש בה מוסיקה

(אני מנהל חנות ברשת גדולה)

האם זה בסדר שאני שומע את המוסיקה הזאת?

ואם לא מה עליי לעשות?

תודה מראש על העזרה

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אנו משתתפים בצערך ויהי רצון שמנחם ציון בבניין ירושלים ינחם אתכם אמן.

המוזיקה הזו שמתנגנת ברקע החנות היא למגינת ליבך ואין אתה מעוניין בה כלל ולכן אין בעיה ואתה יכול להמשיך לעבוד בחנות לפרנסתך למרות שיש מוזיקת רקע.

המוזיקה שאסורה היא מוזיקה שאתה שומע בבחירה ולהנאה.

וכאן זה לא המצב. מפני שאתה כ"כ שקוע באבליך ומתעטף ביגונך שהמוזיקה הזו היא לא בבחירתך ולא מרצונך ואין אתה חפץ בה ואם יש באפשרותך להנמיך או לבטל הייתה עוזה זאת אך למען הלקוחות שמגיעים המוזיקה הזו חייבת להתנגן שאם אין מוזיקה אין לקוחות ואם אין לקוחות אין פרנסה...

בהצלחה ופרנסה בשפע אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.