מוסיקה בשלושת השבועות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 01/07/02 10:57 כא בתמוז התשסב

שאלה

בי"נו

שלום וברכה

ראשית ברצוני להודות על התשובה לגבי בדיקת שמות.

-ר' שמואל זעפרני ציין בשם הרב ,שם של ספר :

"רפואה וחיים מירושלם" של הרב אליהו אברהם מזרחי רציתי לדעת אם הספר מצוי או שיש רק מקומות מסוימים שאפשר למצוא את הספר?

לגבי השאלה-יש אנשים שלגבם איסור שמיעת מוסיקה

זהו דבר קל מאחר שבכל ימות השנה דבר זה לא בראש מעינים ואילו יש כאלה (שאני נימצא בתוכם) שאצלם מוסיקה הוא דבר שהם לא יכולים בלעדיו עד כדי כך שיש להם אובססיה לדבר ...(מאחר שאני גם עוסק במוסיקה)

רציתי לשאול את דעתו של הרב האם הדבר אסור בתכלית האיסור או שאפשר לשמוע שירים שקטים ולא שמחים?

כמוכן אם בכל זאת אםור לכולי עלמא- האם שייך שכר יותר גדול לאלה שקשה להם( מפני שאצלם זה עינוי ודכוי הנפש -פשוטו כמשמעו).

תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה

רונן שלום,

אינני יודע אם ניתן להשיג את הספר היום,אפשר שבחנות הספרים של סאלם ברחוב יפו 123(מול הכניסה לשוק מחנה יהודה)תמצא ספר זה,או לפחות תקבל אינפורמציה.
כל סוג של שמיעת מוסיקה בשלושת השבועות אסורה כולל מוסיקה שקטה.ואין ספק שלמי שהדבר קשה במיוחד,יקבל על כך שכר גדול יותר.

בברכה וכל טוב,

שמואל זעפרני