מולטי וויטמין עם הכשר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/09/03 03:12 כח באלול התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום,

לאחרונה גיליתי באקראי כי טבליות מולטי-וויטמין (כגון צנטרום ודומיו) מכילות מרכיבים מן החי ולכן עולה שאלת כשרות.

האם מותר ליטול טבליות מולטי-וויטמין (כשאין מדובר בפיקוח נפש)? האם ישנו הליך כשרות ברבנות לתרופות מסוג זה? (לא הצלחתי למצוא מולטי-וויטמין שעליו אישור כשרות)

בברכת שנה טובה וחתימה טובה,

שאולץ

תשובה

בס"ד

לדעתי אי אפשר להשתמש במולטי-וויטמין ללא כשרות אם לא מדובר בפיקוח נפש.

ראיתי כבר כמה וכמה פעמים מולטי-וויטמין עם כשרות ואיני זוכר איפה. אם מישהו מהגולשים מכיר דבר שכזה - כדאי שיכתוב בתגובות ונפרסם בע"ה.

בהצלחה