מוכנות לזוגיות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/03/13 00:49 ז בניסן התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לרב,

ביוני אני אהיה בת 19, אני לומדת כעת במדרשה,

ואני מרגישה שכל הבנות שבמדרשה גם יותר רוצות ממני וגם יותר מוכנות ממני להתחתן.

התחושה הזאת מעיקה עליי.

בנוסף מגיל קטן אני נמשכת לבנות ואני מפחדת שזה יפריע לי במערכת היחסים שלי בעתיד. שאני לא אמשך מספיק לבעלי. או שאני אמשך אליו אבל אני אמשך למקביל גם לבנות.

באיזה גיל אני אמורה להתחיל לצאת? והאם אני אמורה לחכות עד שאני ארגיש "מוכנה לנישואים" ומה זה בכלל אומר להיות כזאת?

האם זה לא בסדר שאני מרגישה לא מוכנה להקים בית?, זאת פשוט נראית לי אחריות גדולה מידי שאני לא אוכל לעמוד בה.

מתחילים גם להציע לי הצעות ואני מסרבת בינתיים, איך אני אמורה להגיב להצעות? אני בשנת שירות וסגרתי שירות לשנה הבאה ואני לא חושבת שזה קשור עכשיו בכלל.

בנוסף אני לא באה מבית דתי, חזרתי בתשובה וחסרות לי הרבה ידיעות ביהדות וזה נראה לי לא נכון להיכנס כך למערכת יחסים.

בקיצור אני מאוד מבולבלת וצריכה עזרה.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אני לא יודע ליעץ בנושא זה,

ממליץ לפנות למחלקת היעוץ בבנין שלם,

קישור לאתר:

http://www.binyanshalem.org.il/

בברכה,

דני ארגמן