מוזיקה

חדשות כיפה הרב שי פירון 23/01/02 04:19 י בשבט התשסב

שאלה

האם מותר לראות הופעות שהזמרות שם בנות

או שיש רקדניות ורקדנים ביחד

תשובה

ב"ה.

שלום רב,

אינני מכיר שום היתר לראות הופעה בה יש רקדניות המחוללות.
ביחס חלהופעת מקהלה וכו' - כאןיש להבחין בין שתי מדרגות: לכתחילה ובדיעבד.
הרוצה לנהוג על פי ההלכה ללא התלבטות, הרי שלא ישמע הופעה שמופיעות בה נשים. אאבל צריך לדעת שכשהאוירה היא רצינית ובעיקר כשהאדם צורך תרבות ואם לא ילך להופעה כזו, שאלה גדולה היא לאן ילך, הרי שבמקרה כזה ניתן להתיר שירת מקהלה במספר תנאים:
שהאירוע הוא רציני ואין בו קלות ראש כגון ערב שירי ארץ ישראל.
שלא תהיה שירה של זמרת יחידה.
שלא יהיה ריקוד ומחול.

כל זה למדתי על יסוד תשובתו של הרב וינברג בשרידי אש ומתוך שיחה עם מו"ר הרה"ג הרב יעקב אריאל שליט"א.

בברכה,

שי