מוזיקה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 09/06/02 15:19 כט בסיון התשסב

שאלה

אני מאוד קשור לתרבות המיזרח גם מבחינה משפחתית וגם מבחינה תרבותית אני מחבב שירים של אומנים ערביים כגון פריד אל עטראש ואום כולת'ום(שאגב כמוהר"ר הגר"ע יוסף שליט"א מחבב את לחניה מאוד ולצלילי נגינותיה הוא חיבר את ספריו)כמו כן אני מנגן את שיריהם על עוד(כלי נגינה מזרחי)האים יש איסור של שמיעת מוזיקה ערבית בגלל חוקות הגויים??? כמו כן האם עלי לוותר על מוזיקה זאת בשל המצב???

תשובה

אין איסור לשמוע מוזיקה ערבית משום חוקות הגויים. רק דבר המהווה במהותו פריצת גדרי הצניעות, או דבר הנעשה ללא טעם וסיבה, אסור משום חוקות הגויים כפי שמבואר ברמ"א (שו"ע יו"ד סימן קעח, א הגה). ממילא גם אין ענין לותר על מוזיקה זו לאור המצב הבטחוני.