מוזיקה בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/07/19 10:52 כא בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב!

1. רציתי לדעת בכלליות מהן ההלכות לגבי מוזיקה בתשעת הימים במקרים שונים.

2. אני הולכת לחוג ספורט אבל יש בשיעור מוזיקת רקע.. רציתי לדעת האם אפשרי להשתתף בתשעת הימים? המוזיקה בדרך כלל ניטרלית(לא קצבית ושמחה מדי ולא רגועה ועצובה מדי).. האם יש סוג של מוזיקה שלא יהיה בעייתי ברקע?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הלכות המוזיקה בתשעת הימים אינם מוגדים במכחול מדויק.

גם בתשעה באב שרים בחלק מבתי הכנסת ("אלי ציון ועריה"; "בצאתי מירושלים"), לאמור: המוזיקה היא לא המוקד, אלא ההקשר הכללי הוא הקובע.

משנכנס אב ממעטין בשמחה, ועל כן מוזיקה בהקשרים של שמחה - אסורה.

מוזיקת רקע לתרגילי ספורט - מותרת, אלא אם כן היא סוערת ורוקדת מתוך מטרה נוספת מאשר הספורט.

וכן על זה הדרך.

כל טוב