מוזיקה. בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 18:13 כ בתמוז התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב.

רציתי לדעת אם אסור לשמוע מוזיקה מי"ז בתמוז או מר"ח אב?

שנה שעברה לא שמעתי מוזיקה ולא ניגנתי כל שלושת השבועות אבל אני נורא אוהבת מוזיקה. האם יש הקלה עד ר"ח?

מותר לי לנגן לעצמי בחדר בגיטרה? לפחות עד ר"ח אב??

תודה מראש

-הדס-

תשובה

ב"ה

הדס שלום.

אם שנה שעברה הצלחת לא לשמוע מוזיקה למה שלא
תצליחי לעמוד בזה גם השנה????

נכון , מי שהתרגל לשמוע מוזיקה קשה לו בלי .
אבל הקב"ה אסר עלינו לשמוע בשלושת השבועות.

אם את לומדת לנגן מותר לך להמשיך ולהתאמן בחדר או במסגרת של שיעור פרטי.
סתם להנאה-יש להמנע.
אני מצרף לך קובץ הלכות בנושא הזה:(מהגר"מ אליהו)

אין עושין ריקודים אפילו בלי ליווי של תזמורת בשלושת השבועות עד עשרה באב בצהרים. \ויש אומרים עד הערב\ ואין שומעים כלי נגינה בין מזמר ובין מהקלטה.

אולם מותר לשיר בפה בסעודת מצוה, כגון: בר מצוה, מילה, פדיון וסיום מסכת מותר, אך לא בכלי.

.
גננת הנצרכת להשמיע לילדים שירים על מנת להעסיקם ולהשתלט עליהם יכולה להקל להשמיע שירים עד ר"ח, וראוי שתשמיע שירים מענין הזמן והצפיה לגאולה.
ט.
השומע חדשות ובין קטעי החדשות ישנם קטעי נגינה, לא צריך לכבות את הרדיו מעיקר הדין אלא אם כן הם שירי פריצות שאז חובה לכבות בכל זמן. והמחמיר לכבות בין קטע לקטע שלא לשמוע נגינה - תבוא עליו ברכה.
י.
הוא הדין לזה המתקשר בטלפון ושומע מנגינה בשעת ההמתנה שיכול לשומעה כיון שאינה לתענוג אלא להנעים את המתנתו.

בברכה,

עוזיאל